افزایش 50 درصدی مستمری مددجویان بهزیستی، کمیته امداد و والدین شهدا

  • کد خبر : 39642
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۷
افزایش 50 درصدی مستمری مددجویان بهزیستی، کمیته امداد و والدین شهدا
عضو کمیسیون تلفیق بودجه گفت: طبق مصوبه کمیسیون اجتماعی مبنی بر اینکه افزایش میزان مستمری کمیته امدادی‌ها و بهزیستی‌ها باید متأثر از افزایش حقوق‌ها باشد؛ در کمیسیون تلفیق بودجه مصوب شد مستمری این ۲ گروه و همچنین والدین شهدا به ۵۰ درصد افزایش پیدا کند.

به گزارش دیارجنوب ، احمد بیگدلی در تشریح اهم مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ که به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شده بود، با اشاره به اینکه موادی از لایحه بودجه که به کمیسیون اجتماعی ارجاع شده، بیشتر در بحث الزامات مصارف بود و در بحث الزامات منابع مواد چندانی به کمیسیون اجتماعی ارجاع نشده بود؛ عنوان کرد: این دو هفته که کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در سه نوبت برقرار بود، این موارد بررسی و تصمیم‌گیری شد و بیش از ۷۰ درصد آن‌های به تصویب رسید.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس ادامه داد: یکی از موارد مهمی که در بحث الزامات مصارف داشتیم، بحث افزایش حقوق‌ها بود که از قبل هم با توافق کمیسیون تلفیق، مصوب شد پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی که دولت ارائه داده بود را پلکانی از ۴۳ درصد تا ۲۱ درصد از کف به بالا افزایش پیدا کند که بالتبع براساس این توافق، یک‌سری از ردیف‌ها مانند حداقل حقوق و موارد مربوط دیگر هم افزایش پیدا کرده است.

بیگدلی گفت: همچین طبق قراری که در کمیسیون گذاشته بودیم، مبنی بر اینکه افزایش میزان مستمری کمیته امدادی‌ها و بهزیستی‌ها هم متأثر از همین افزایش حقوق‌ها باشد؛ مصوب شد مستمری این ۲ گروه و همچنین والدین شهدا به ۵۰ درصد افزایش پیدا کند. علاوه بر این مقرر شد این افزایش را برای رزمندگان معسر و ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران هم در نظر بگیریم.

افزایش ۳۰ همتی منابع وام‌های اشتغال‌زایی خرد
طبق اعلام این عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس، از دیگر مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه از میان مواد ارجاعی به کمیسیون اجتماعی مجلس، افزایش وام‌های خرد برای اشتغال‌زایی خرد از ۱۰۰ همتی که دولت پیشنهاد داده بود به ۱۳۰ همت بود که در قانون دائمی آن سهم کمیته امداد و بهزیستی مشخص و اعلام کرده است چند درصد به کمیته امداد، چند درصد به بهزیستی و چند درصد به افراد دیگر داده شود.

بیگدلی ادامه داد: از موضوعات دیگر مرتبط با کمیسیون اجتماعی مجلس که در کمیسیون تلفیق بررسی و تصمیم‌گیری شد، بحث تسهیلات ودیعه و ساخت مسکن بهزیستی‌ها و کمیته‌امدادی‌ها بود که دولت در لایحه بودجه برای آن ۴ همت پیشنهاد داده بود؛ اما در کمیسیون تلفیق با پیشنهاد ۱۰ همتی ما موافقت شد و به این مقدار افزایش پیدا کرد.

وی افزود: درخصوص سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم یک ماده به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع داده شه بود که با موافقت نمایندگان کمیسیون تلفیق بودجه از محل منابع درآمدهای اختصاصی خودشان، از فروش خودروها و اموال توقیفی از ۱.۲ همت در لایحه بودجه به ۱.۹ دهم همت پیشنهاد کمیسیون افزایش پیدا کرد.

حمایت کمیسیون تلفیق مجلس از صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با اشاره به بحث بودجه صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت به‌عنوان یکی دیگر از مواد ارجاعی به کمیسیون اجتماعی؛ گفت: این صندوق قبلاً تشکیل شده، اما متاسفانه اعتبار خاصی برای آن دیده نشده بود که طبق مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه یک همت هم برای این صندوق اختصاص داده شد.

بیگدلی تصریح کرد: یکی از موارد بسیار مهمی که به کمیسیون اجتماعی ارجاع شده بود، تأدیه بدهی دولت به صندوق‌ها بود که با رای نمایندگان کمیسیون اجتماعی و بعد کمیسیون تلفیق حدود ۱۲۲ همت تأدیه بدهی را افزایش دادیم. ۱۰۷ همت از این مقدار برای صندوق و سازمان تأمین اجتماعی است که دولت در لایحه بودجه تأدیه بدهی آن را ۱۷۰ همت پیشنهاد کرده بود که با این ۱۰۷همت افزایش، قرار شد سال آینده ۲۷۷ همت از بدهی‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی تأدیه شود. همچنین حدود ۱۲ همت برای صندوق عشایر و روستایی و ۵ همت هم برای تأدیه بدهی صندوق آتیه‌ساز مصوب شد.

وی افزود: یک سری مواد دیگر هم مربوط به جمعیت هلال احمر، کمیته امداد و بهزیستی به کمیسیون اجتماعی ارجاع شده بود که پیشنهادات کمیسیون در این موارد هم با موافقت نمایندگان کمیسیون تلفیق بودجه مصوب و مقرر شد در ردیف‌ها این موارد هم گنجانده شود. یک سری موارد مانند رتبه‌بندی معلمان، متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و این قبیل موارد هم به کمیته مشترک هیات رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه و کمیسیون‌های تخصصی ارجاع شد و باید در آن کمیته به تفاهم برسیم.

عبور ۷۰ درصد مصوبات کمیسیون اجتماعی از سد تلفیق
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به همراهی بسیار خوب نمایندگان کمیسیون تلفیق با تصویب مصوبات کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: وقتی موارد مربوط به کمیسیون اجتماعی مجلس که بیشتر مربوط به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند، در کمیسیون تلفیق مطرح می‌شد، با اکثریت آرای رای می‌آورد و یکی از کارهایی بود که کمیسیون تلفیق بودجه برای سال آینده به انجام رساند تا بتواند منابع حمایتی خوبی برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد و بنیاد شهید و امور ایثارگران و دیگر سازمان‌های حمایتی پیش‌بینی و اختصاص داده شود.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در پایان گفت: امیدوارم در فرایند ارجاعاتی که به کمیته مشترک هیات رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه و کمیسیون‌ها انجام شده، چند موارد ضروری در این خصوص هم تأیید شود که در این صورت بیش از ۷۰ درصد مصوبات کمیسیون اجتماعی در کمیسیون تلفیق مصوب شده است که مطمئناً در صحن علنی مجلس هم رای خواهد آورد، چراکه اولاً هزینه‌ای است و ثانیاً جزو واجبات است و همان‌طور که با اکثریت آرا در کمیسیون تلفیق مصوب شد، صحن هم به تبعیت از کمیسیون رای بالایی به این مصوبات خواهد داد.

لینک کوتاه : https://deyarejonoub.ir/?p=39642
  • منبع : شهرآرانیوز

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.