دشتی دارای پایین‌ترین نرخ بیماری تب مالت در کشور است

  • کد خبر : 32329
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۸
دشتی دارای پایین‌ترین نرخ بیماری تب مالت در کشور است
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان دشتی گفت: این شبکه با واکسیناسیون گسترده و رایگان بیش از ۹۵ درصد دام‌ها، موفق شده نرخ ابتلای به بیماری تب مالت را به پایین‌ترین سطح کشوری برساند.

به گزارش دیارجنوب، یاسین بهزادی در نشست خبری با اصحاب رسانه در فرمانداری این شهرستان با تشریح اقدامات و دستاوردهای مجموعه دامپزشکی اظهار داشت: دامپزشکی نقشی کلیدی در تأمین امنیت غذایی، سلامت عمومی و پایداری اقتصاد دامپروری دارد و شعار ما همواره دام سالم، غذای سالم، انسان سالم بوده است.

وی با اشاره به جایگاه ویژه دشتی در استان بوشهر گفت: این شهرستان پس از دشتستان دومین قطب دامپروری استان است و در حال حاضر بیش از ۱۲۸ هزار رأس دام شامل ۶۲ هزار دام سبک عشایری، ۶۳ هزار دام سبک روستایی، هزار و ۵۰۰ گاو و ۸۰۰ نفر شتر، تحت نظارت سلامت دامپزشکی قرار دارند.

بهزادی از پوشش واکسیناسیون رایگان بیش از ۹۵ درصد دام‌های شهرستان خبر داد و افزود: نتیجه این اقدامات، دستیابی دشتی به پایین‌ترین نرخ ابتلای انسانی به بیماری تب مالت در کشور است؛ به‌طوری که میزان ابتلا در شهرستان تنها دو مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر بوده و این رقم در مقایسه با میانگین کشوری (۲۴ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر) کم‌نظیر است.

وی از آغاز فاز دوم طرح واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین از ابتدای شهریورماه خبر داد و افزود: این طرح تا پایان مهرماه ادامه دارد و اطلاع‌رسانی عمومی توسط رسانه‌ها می‌تواند نقش مهمی در موفقیت آن ایفا کند.

رئیس دامپزشکی دشتی با هشدار درباره خطر کشتار غیرمجاز دام گفت: کشتار غیرمجاز مهم‌ترین عامل شیوع بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه‌کنگو است. از مردم می‌خواهیم تنها از کشتارگاه‌های مجاز استفاده کنند و گوشت را حداقل ۲۴ ساعت پیش از مصرف در یخچال نگهداری نمایند. خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از این بیماری در دشتی گزارش نشده است.

بهزادی همچنین درباره فعالیت‌های بخش طیور اظهار کرد: در شش‌ماهه نخست امسال بیش از یک میلیون و ۳۵۷ هزار قطعه جوجه در مرغداری‌های شهرستان جوجه‌ریزی شده که منجر به تولید ۲ هزار و ۶۴۰ تُن گوشت سفید شده است.
وی واکسیناسیون رایگان طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل را از جمله خدمات رایگان دامپزشکی برشمرد و از نظارت دقیق بر ۲۲ مرغداری فعال و بیش از هزار مرکز عرضه فرآورده‌های خام دامی خبر داد.

رئیس شبکه دامپزشکی دشتی همچنین از اجرای طرح پایش آنتی‌بیوتیکی در مرغداری‌ها و نمونه‌گیری مداوم از فرآورده‌های گوشتی خبر داد و گفت:« محصولات تاریخ‌گذشته یا ناسالم شناسایی و معدوم می‌شوند تا سلامت مصرف‌کنندگان تضمین شود.»

وی در ادامه با اشاره به توسعه پرورش میگو در شهرستان دشتی گفت:« در حال حاضر ۴۵ مزرعه پرورش میگو به مساحت ۹۹ هکتار و شامل ۶۶۰ استخر فعال هستند. اگر شرایط بهداشتی مناسب حفظ شود، پیش‌بینی می‌شود تولید امسال به حدود ۵ هزار تن برسد. از این تعداد، ۲۷ مزرعه فعال‌اند که انتظار می‌رود حدود ۱۲۰۰ تن میگو برداشت شود؛ رقمی برابر با کل تولید سال گذشته.

بهزادی یادآور شد: در سال گذشته به‌دلیل بروز بیماری در سطح مزارع، تولید میگو تا ۵۰ درصد کاهش یافت. امسال با برگزاری دوره‌های آموزشی، اصلاح ساختار استخرها و پایش مستمر کیفیت آب و غذا، تاکنون هیچ مورد بیماری در مزارع گزارش نشده است.

وی از راه‌اندازی سیستم نسخه‌نویسی الکترونیکی در داروخانه‌های دامی شهرستان خبر داد و افزود: این اقدام به‌طور قابل‌توجهی از فروش داروهای قاچاق و غیرمجاز جلوگیری کرده و شفافیت توزیع داروهای دامی را افزایش داده است.

رئیس دامپزشکی دشتی با اشاره به کمبود نیروی انسانی، افزایش سگ‌های ولگرد و استمرار کشتار غیرمجاز به‌عنوان مهم‌ترین چالش‌ها، خواستار همکاری بیشتر شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی در این زمینه شد.

وی در پایان با قدردانی از همراهی دامداران، تولیدکنندگان و رسانه‌ها تأکید کرد: تمام خدمات دامپزشکی از جمله واکسیناسیون، آموزش و پایش به‌صورت رایگان ارائه می‌شود. هدف ما ایجاد زنجیره‌ای سالم و مطمئن از مزرعه تا سفره مردم است تا سلامت جامعه و توسعه پایدار صنعت دامپروری به‌طور هم‌زمان تضمین شود.

لینک کوتاه : https://deyarejonoub.ir/?p=32329
  • نویسنده : محمدرضا محمدی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.