«سیدجعفر حمیدی» نویسنده و شاعر بوشهری درگذشت

  • کد خبر : 21637
  • ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۹
«سیدجعفر حمیدی» نویسنده و شاعر بوشهری درگذشت
دکتر سید جعفر حمیدی استاد تمام ادبیات فارسی دانشگاه شهید بهشتی تهران، چهره ماندگار استان بوشهر، شاعر و نویسنده پس از عمری تلاش و مجاهدت علمی و ادبی شنبه شب در منزل شخصی دارفانی را وداع گفت.

به گزارش دیارجنوب، جعفر حمیدی، نویسنده، شاعر، چهره ماندگار و از مفاخر استان بوشهر ساعت ۲۳ شب گذشته پس از طی یک دوره بیماری در منزل شخصی خود از دنیا رفت.

بنا به وصیت زنده‌یاد حمیدی، پیکر او برای تشییع و خاکسپاری به بوشهر منتقل می‌شود.

حمیدی در طول زندگی خود، با عشق به بوشهر، خدمات فرهنگی ماندگاری را به یادگار گذاشت و نامش همواره در صحنه فرهنگ و ادب کشور و استان بوشهر خواهد درخشید.

سید جعفر حمیدی فرزند سید آقا در سال ۱۳۱۵ در بندر بوشهر متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی تا متوسطه را در بوشهر سپری کرد. پس از آن به عنوان شاگرد اول دیپلم ادبی، بدون کنکور دوره کارشناسی ادبیات فارسی را در دانشگاه شیراز گذرانید. حمیدی بعد از پایان خدمت سربازی به تدریس در دبیرستان سعادت بوشهر مشغول شد.

وی در سال ۱۳۴۶ به تهران رفت و موفق به دریافت کارشناسی ارشد علوم تربیتی و روانشناسی شد. پس از آن در سال ۱۳۵۵ دوره کارشناسی ارشد ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران گذرانید. سپس برای گذراندن دوره دکترا در همین رشته وارد دانشگاه فردوسی مشهد شد و در سال ۱۳۶۳ درجه دکتری را از دانشگاه فردوسی دریافت کرد.

دکتر حمیدی تا سال ۱۳۶۵ در وزارت آموزش و پرورش مشغول به خدمت بود، سپس به عنوان استاد در دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد و با درجه استاد تمام از دانشکده ادبیات فارسی این دانشگاه بازنشسته شد.

«وصلت در سده تظلم»، «ابراهیم ابراهیم»، «از خون کبوتران»، «ابر باران بار»، «از سایه تا نشان»، «وزیرکشان»، «تاریخ نگاران»، «سعدی در کیش»، «تاریخ اورشلیم»، «بوشهر در مطبوعات عصر قاجار، «بندر ریگ»، «فرهنگ‌نامه بوشهر»، «سی بوشهر»، «صد رباعی، صد غزل، صد دوبیتی»، «نهضت ابوسعید گناوه‌ای»، «دگرگون‌نامه»، «منظومه‌هایی برای خلیج فارس»، «میرمُهنّا» و… از جمله تالیفاتی است که حمیدی در این سال‌ها منتشر کرده است.

بیش از ۴۰ سال تدریس در دانشگاه‌های کشور از جمله دانشگاه شهید بهشتی، شرکت و ارائه مقاله و سخنرانی در سمینارها و کنگره‌های علمی و ادبی داخل و خارج از کشور، و تألیف بیش از ۴۰ عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف، بخشی از یک عمر فعالیت علمی و فرهنگی وی است.

در سال ۱۳۸۳ به همت شورای شهر تهران مراسم بزرگداشتی هم‌زمان با ۸۳ سالگی وی برگزار شد و یکی از خیابان‌های این شهر واقع در محدوده محل سکونتش (باقرخان) به نام «دکتر سید جعفر حمیدی» نامگذاری شد.

لینک کوتاه : https://deyarejonoub.ir/?p=21637

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.