معاون مرکز توسعه حل اختلاف دادگستری استان بوشهر در نشست خبری مطرح کرد؛

فعالیت ۱۸ دادگاه صلح در استان بوشهر

  • کد خبر : 13544
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۸
فعالیت ۱۸ دادگاه صلح در استان بوشهر
معاون مرکز توسعه حل اختلاف دادگستری استان بوشهر از تشکیل ۲۲ شعبه مصوب دادگاه صلح در این استان خبر داد و گفت: تاکنون ۱۸ دادگاه صلح در شهرهای مختلف این استان فعالیت خود را آغاز کرده اند.

به گزارش خبرنگار دیارجنوب، عیسی نوشاد روز سه شنبه ۲۰ آذر ماه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: دادگاه صلح شعبه ای از دادگاه عام دادگستری است که با توجه به محدودیت های مندرج در قانون در ایام غیرعادی نیز به رسیدگی دعاوی می پردازد.

وی از تشکیل ۲۲ شعبه مصوب دادگاه صلح در استان بوشهر خبر داد و گفت: تاکنون ۱۸ دادگاه صلح در شهرهای مختلف استان بوشهر فعالیت خود را آغاز کرده اند.

نوشاد با اشاره به فعالیت ۵ دادگاه صلح در مرکز استان بوشهر گفت: در دشتستان نیز ۳ دادگاه، گناوه و کنگان ۲ دادگاه و مابقی مرکز شهرستان‌ها و بخش‌‌های استان بوشهر یک دادگاه صلح راه‌اندازی شده است.

وی بوشهر را جزو استان های پیشتاز در تشکیل دادگاه صلح نوان کرد و گفت: دادگاه صلح به عنوان یک نهاد مستقل و جدید در دادگاه قضایی، نقش مهمی را در دستگاه حقوقی ایفا می کند که منجر به بهبود نظام کیفی و حقوقی خواهد شد.

نوشاد با بیان اینکه روند رسیدگی در دادگاه صلح همانند دادگاه عام دادگستری، دادگاه های حقوقی و کیفری است، افزود: صلاحیت های حکمی شورای حل اختلاف نیز به دادگاه صلح افزوده شده و شورای حل اختلاف به وظیفه ذاتی خود که صلح و سازش بوده بازگشته است.

معاون مرکز توسعه حل اختلاف دادگستری استان بوشهر با اشاره به مزایای دادگاه صلح عنوان کرد: تسریع در رسیدگی، کاهش هزینه های دادرسی و کاهش ورودی پرونده ها به محاکم قضایی از جمله مزایای دادگاه صلح است.

نوشاد افزود: روند رسیدگی در دادگاه صلح به صورت یک مرحله ای و موجب رسیدگی سریعتر و مختومه شدن پرونده ها و دعاوی می شود.

وی با اشاره به جایگاه دادگاه‌های صلح عنوان کرد: داوری حقوقی، تصرف عدوانی، دعاوی مزاحمت ملکی، ممانعت ملکی، تخلیه عین مستاجره، تعدیل اجاره بهاء، دعاوی دادگاه کیفری درجه ۷ و ۸ بدون کیفرخواست، اصلاح شناسنامه، الزام صدورشناسنامه، تغییر و تصحیح نام، اثبات رشد، بهای خواسته تا ۱۰۰ میلیون تومان، که تا ۵۰ میلیون تومان قطعی است و بیش از این مبلغ تا ۱۰۰ میلیون تومان قابل نظرخواهی است؛ درصلاحیت دادگاه صلح است.

نوشاد بیان کرد: داوری و حاکمیت هم یکی از نهاد‌های مترقی نظام حقوقی است که طرفین دعاوی خودرا خارج از دادگاه با موافقت هردوطرف برداورقانونی رسمی ارجاع و مورد رسیدگی قرار می‌دهند.

وی مزایای داوری را برشمرد و عنوان کرد: کاهش ورودی پرونده‌ها به محاکم قضایی، کاهش هزینه‌های دادرسی وآراء دارای قطعیت است که داوری به انتخاب مردم یا ازطریق دادگاه ارجاع داده می‌شود.

لینک کوتاه : https://deyarejonoub.ir/?p=13544
  • نویسنده : ایمان خوشقدم

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.