مشعل‌سوزی در پارس جنوبی به زیر ۵ میلیون متر مکعب کاهش می‌یابد

  • کد خبر : 18443
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷
مشعل‌سوزی در پارس جنوبی به زیر ۵ میلیون متر مکعب کاهش می‌یابد
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با اشاره به طرح ۲۰۰ میلیون یورویی مجتمع گاز پارس جنوبی در مورد کاهش مشعل‌سوزی، گفت: با تکمیل این طرح تا پایان سال ۱۴۰۴، میزان مشعل‌سوزی در این منطقه به زیر پنج میلیون مترمکعب در روز کاهش خواهد یافت.

به‌گزارش دیارجنوب، سخاوت اسدی در نشست با اعضای کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر سیاست‌های کلی اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی با بیان این که منطقه ویژه اقتصادی پارس با ۵۴ هزار هکتار وسعت، بزرگ‌ترین منطقه ویژه اقتصادی کشور است، اظهار کرد: این منطقه در دو نقطه پارس یک (عسلویه) و پارس دو (کنگان) فعال بوده و در پارس سه (پارس شمالی)، میدان‌های گلشن، فرزاد و فردوس هنوز توسعه آن آغاز نشده است.

وی با بیان این که در پارس یک هشت پالایشگاه و ۲۲ پتروشیمیِ در حال تولید هستند، تعداد طرح‌های در دست ساخت در پارس دو را پنج پالایشگاه و ۱۲ پتروشیمی عنوان کرد و گفت: تعداد پتروشیمی‌های در حال تولید در پارس دو کنگان  یک پتروشیمی است.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس وسعت میدان گازی پارس جنوبی را حدود ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع عنوان کرد که یک سوم آن به سمت کشورمان و حدود شش هزار متر مربع نیز متمایل به کشور قطر است.

اسدی با اشاره به اجرای ۲۴ فاز در پارس جنوبی افزود: در حال حاضر از لحاظ برداشت از کشور قطر جلو هستیم.
وی با بیان این که میدان گازی پارس جنوبی هشت درصد ذخایر گاز دنیا و ۵۰ درصد ذخایر گاز ایران را دراختیار دارد، عنوان کرد: اکنون ۷۰ درصد گاز تولیدی کشور از این منطقه بوده و همکاران ما توانستند طی روز‌های گذشته رکورد ۷۱۶ میلیون متر مکعب گاز از مجموع سکو‌های پارس جنوبی را به ثبت برسانند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با اشاره به تولید حدود یک میلیارد متر مکعب گاز در کشور اظهار کرد: از این میزان حدود ۷۱۶ میلیون متر مکعب در پارس جنوبی تولید می‌شود.
وی همچنین از تولید روزانه ۷۴۰ هزار بشکه میعانات گازی در پارس جنوبی خبر داد و گفت: از این میزان ۴۵۰ هزار بشکه به طور روزانه به پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس از طریق خط لوله ۴۸۰ کیلومتری برای تولید بنزین منتقل می‌شود.

اسدی ادامه داد: حدود ۱۴۰ هزار بشکه از میعانات گازی به پتروشیمی‌های منطقه تحویل و حدود ۱۱۰ هزار بشکه نیز صادر می‌شود.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با اشاره به طرح‌هایی که برای جلوگیری از خام فروشی در منطقه در حال انجام است ابراز امیدواری کرد تا دو سال آینده صادرات میعانات گازی متوقف شود.

اسدی با بیان این که در سال ۹۶ تولید کشورمان با قطر یکسان و برابر بود، افزود: پیش از سال ۹۶ میزان برداشت ما از پارس جنوبی کمتر از قطر بود، اما پس از این سال از همسایه خود فاصله گرفته و هم اکنون تولید روزانه ما از قطر پیشی گرفته است، اما چون آن‌ها زودتر از ما کار را آغاز کرده بودند به همین دلیل برداشت تجمعی آن از کشورمان بیشتر است.

اسدی مجموع سرمایه گذاری‌های شرکت ملی نفت در بخش بالادست پارس جنوبی در دریا و خشکی را حدود ۹۰ میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: هم اکنون برای اجرای یک فاز پارس جنوبی حدود پنج و شش دهم میلیارد دلار سرمایه گذاری لازم است.

وی به تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان اشاره و اظهار کرد: پیش از تحریم‌ها شرکت‌های داخلی با مشارکت تقریبا ۳۰ درصد با خارجی‌ها کار را آغاز کردند، اما اکنون حدود ۷۰ درصدِ تجهیزات فاز ۱۴ داخلی است.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان این که در فاصله ۱۱۰ کیلومتری از عمق خلیج فارس، ۳۹ سکو و ۳۶۰ چاه داریم که هر ۱۱ چاه به یک سکو هدایت می‌شود، گفت: گاز استحصال شده توسط سه هزار و ۲۰۰ کیلومتر خط انتقال به خشکی منتقل شده و در پالایشگاه‌ها فرآیند شیرین سازی آن‌ها انجام می‌شود.

وی مجموع تولیدی یک پالایشگاه استاندارد را ۵۰ میلیون متر مکعب گاز متان، دو هزار و ۷۵۰ تن اتان، یک هزار و ۱۰۰ تن پروپان، هزار و ۸۰۰ تن بوتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد عنوان کرد و گفت: اگر این محصولات به دلار تبدیل شوند روزانه ۱۰ میلیون دلار ارزش آن‌ها بوده که سالانه سه و شش دهم میلیارد دلار می‌شود.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان این که بزرگ‌ترین تجمع نیروی انسانی را در منطقه داریم، اضافه کرد: در حال حاضر ۷۶ هزار نیروی انسانی ثابت در شرکت‌های مختلف مشغول به کار هستند.
وی تعداد کارکنان شرکت‌های مختلف در طرح‌های در حال ساخت را بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر عنوان کرد که بر اساس پیشرفت طرح‌ها در حال تغییر هستند.

اسدی با اشاره به مشکلات شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی در جذب نیرو و پرداخت‌ها، گفت: به دلیل مقررات حاکم هم در تامین نیروی انسانی موردنیاز و هم در تبدیل وضعیت و پرداخت‌ها با محدودیت مواجه هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیشترین میزان صادرات مناطق آزاد و ویژه کشور را مربوط به سازمان منطقه ویژه پارس دانست.

اسدی همچنین مجموع شرکت‌ها و طرح‌های به بهرداری رسیده را ۲۹ شرکت با سه یوتیلیتی دانست و گفت: هم اکنون ۴۲ طرح در دست اجرا داریم که اکثر آن‌ها طرح‌های پتروشیمی هستند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس از افزایش حدود دو برابری ظرفیت پتروشیمی این منطقه با اتمام طرح‌های در دست ساخت خبر داد.
وی ظرفیت پتروشیمی منطقه را ۴۶ میلیون تن دانست که ۴۸ درصد ظرفیت پتروشیمی کشور را شامل می‌شود.
اسدی افزود: اگر طرح‌های در دست اقدام به بهره برداری برسند به این ظرفیت ۴۴ میلیون تن افزوده شده و به حدود ۹۰ میلیون تن خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان این که درمجموع ۳۴ طرح با ۳۲ میلیارد دلار ارزش سرمایه گذاری در دست ساخت داریم، گفت: هم اکنون پنج طرح پتروپالایشی با دو و نیم میلیارد دلار ارزش سرمایه گذاری در منطقه در دست اجرا است.

وی در مورد مشعل‌سوزی نیز اظهار کرد: پیشتر به طور روزانه بین ۱۲ تا ۱۳ میلیون متر مکعب گاز مشعل‌سوزی داشتیم که امروز به حدود هشت میلیون متر مکعب کاهش یافته است.

اسدی با اشاره به طرح ۲۰۰ میلیون یورویی مجتمع گاز در مورد کاهش مشعل‌سوزی گفت: با توجه به تاکید دولت درمورد کاهش مشعل‌سوزی، مجتمع گاز طرحی ۲۰۰ میلیون یورویی را در دست اقدام دارد که در دو بخش خرید تجهیزات و قطعات حدود ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.

وی ابراز امیدواری کرد با تکمیل این طرح تا پایان سال ۱۴۰۴، میزان مشعل‌سوزی در پارس جنوبی به زیر پنج میلیون متر مکعب در روز برسد.

اسدی همچنین به مزایده گذاشته شدن بخش دیگری از گاز‌های مشعل شده اشاره و بیان کرد: در این مزایده چهار شرکت برنده شدند که قرار است با فراورش گازها، گاز متان را به شبکه سراسری تزریق کرده و سایر گاز‌ها را به مصارف دیگر برسانند.

لینک کوتاه : https://deyarejonoub.ir/?p=18443
  • منبع : صداوسیما

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.