مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر:

کاهش چشمگیر ذخیره آب سدهای بوشهر نگران کننده است

  • کد خبر : 15067
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵
کاهش چشمگیر ذخیره آب سدهای بوشهر نگران کننده است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر گفت: بارندگی‌های فصلی باعث افزایش چشمگیری در ذخایر آبی در سدهای این استان نشده که این وضعیت برای کشاورزان نگران کننده است.

به گزارش خبرنگار دیارجنوب، علی محمدی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سدهای رییسعلی دلواری، خاییز و تنگ ارم که نقش شایانی در بهبود وضعیت منابع آبی این استان دارند، همچنان ذخیره‌ ای کافی برای بلندمدت ندارند.

وی یادآور شد: در حال حاضر مخزن سد رییسعلی دلواری حدود ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارد و برای گذر از تابستان پیش رو نیازمند وقوع بارش های موثر در بالادست این سد هستیم.

محمدی تصریح کرد: سد خاییز نیز به عنوان مهم ترین تامین کننده آب نخلستان های اهرم شهرستان تنگستان در حال حاضر یک میلیون مترمکعب ذخیره دارد که نسبت به حجم مخزن ۱۶ میلیون مترمکعبی آن رقم ناچیزی است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر ادامه داد: سد تنگ ارم که منبع تامین آب شرب بخش ارم است،چهار میلیون مترمکعب در مخزن خود ذخیره دارد.

وی گفت: سد باغان در شهرستان جم که به مرحله آبگیری رسیده است نیز در حال حاضر ۳.۵ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده دارد که امیدواریم با بارش های پیش بینی شده در فصل زمستان، این حجم افزایش یابد.

محمدی اضافه کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و رشد جمعیت، مصرف بهینه آب به عنوان یک ضرورت استراتژیک در ایران و به ویژه استان بوشهر مطرح است.

وی افزود: از این رو، شرکت آب منطقه‌ای بوشهر بر لزوم اجرای طرح هایی جهت افزایش بهره‌وری به ویژه در بخش کشاورزی معتقد است تا به کاهش فشار بر منابع موجود کمک کند.

محمدی گفت: یکی از راه‌های اثربخش برای مقابله با مشکلات کم آبی، افزایش آگاهی عمومی در خصوص اهمیت مدیریت مصرف آب در مزارع، تشویق کشاورزان به کشت های گلخانه ای و الزام به رعایت الگوی کشت در استان است.

وی یادآور شد: همچنین با تسریع در تزریق اعتبار به طرح های توسعه منابع آب، اصلاح روش های آبیاری، جلوگیری از توسعه سطح زیرکشت، تعهد همه دستگاه های متولی آب به اجرای برنامه های سازگاری با کم آبی استان و الزام صنایع به اجرای طرح‌های بازچرخانی آب می‌توان به سوی پایدارسازی منابع آبی استان بوشهر گام برداشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر تصریح کرد: همراهی و مشارکت فعال شهروندان بوشهری، کلید موفقیت در مدیریت پایدار منابع آبی است و می‌تواند تضمینی برای امنیت آبی و رفاه اقتصادی منطقه در درازمدت باشد.

لینک کوتاه : https://deyarejonoub.ir/?p=15067

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.