مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در نشست خبری مطرح کرد؛

۱۲۰۰ راس آهو در جزیره خارگ/ دستگیری ۱۳۰ شکارچی غیرمجاز در استان بوشهر

  • کد خبر : 25165
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۶
۱۲۰۰ راس آهو در جزیره خارگ/ دستگیری ۱۳۰ شکارچی غیرمجاز در استان بوشهر
مدیرکل محیط زیست استان بوشهر از وجود ۱۲۰۰ راس آهو در جزیره خارگ خبر داد و گفت: در طی یکسال گذشته ۱۳۰ شکارچی غیرمجاز در این استان دستگیر شدند.

به گزارش دیارجنوب، عبدالرحمن مرادزاده روز دوشنبه ۱۹ خرداد ماه در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست اظهار داشت: گرم شدن هوا و تغییرات اقلیمی باعث بروز مشکلات زیست‌محیطی متعددی شده و تاثیرات گسترده ای بر محیط زیست وارد کرده است.

وی احیای زیستگاه‌های مرجانی در جزایر خارگو، خارگ و نایبند را یکی از مهم‌ترین اقدامات این اداره کل طی سه سال اخیر عنوان کرد و گفت: اکوسیستم‌های مرجانی به دلیل آلودگی‌ دچار آسیب شده بود که برای پیشگیری از سفید شدن و مرگ مرجان‌های دریایی، طرح احیا در این جزایر اجرا شد.

مرادزاده به طرح آموزشی محیط یار با همکاری صنایع استان بوشهر اشاره کرد و گفت: در اجرای این طرح طی سه سال اخیر، ۱۰ هزار دانش آموز بوشهری آموزش های محیط زیستی را فرا گرفتند و سرود ملی محیط‌یار نیز با حضور رئیس‌جمهور رونمایی شد.

وی حفاظت از لاک‌پشت‌های منقار عقابی را از دیگر اقدامات این اداره کل عنوان کرد و گفت: این لاک پشت ها از گونه‌های درمعرض خطر انقراض بودند که محل تخم گذاری آنها در چند زیستگاه مختلف استان از جمله نایبند، نخیلو و جزایر خارگ و خارگو بود.

مرادزاده با اشاره به سرشماری مستمر حیات وحش و حلقه‌گذاری پرندگان بیان داشت: درحال حاظر جوجه‌های نشانه‌گذاری شده نظیر پرستو کاکلی پس از ٢٠ سال در جزایر نخلیو و ام‌الگرم مشاهده شده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بابیان اینکه پایش صنایع توسط کارشناسان بطور مستمر در حال انجام است، افزود: پایش‌ صنایع با همکاری آزمایشگاه‌های معتبر به صورت فصلی انجام می‌شود.

مرادزاده به اجرای برنامه‌های مختلف در هفته محیط زیست اشاره کرد و افزود: در هفته محیط زیست برنامه‌های متنوعی نظیر پاکسازی سواحل، افتتاح خانه محیط زیست در عسلویه، اکران فیلم‌های زیست‌محیطی و تجلیل از خانواده شهدای محیط‌بان اجرا می شود.

وی درخصوص شهرک پتروشیمیایی دشتستان بیان کرد: این شهرک در سنوات گذشته حاشیه های زیادی به همراه داشت و در نقطه جانمایی شده با مخالفت های متعددی روبه رو شد که این اقدام با حضور جوامع محلی انجام نگرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر تصریح کرد: برای پتروشیمی دشتستان طی چندسال اخیر استعلامی از محیط زیست گرفته نشده است.

مرادزاده درخصوص صید ترال عنوان کرد: این نوع صید به دو طریق که یکی به صورت ترال کفی که مربوط به میگو و دیگری ترال میانی که برای انواع ماهی ها است و سیاست گذاری در حوزه ذخیره آبزیان جزو وظایف شیلات محسوب می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر عنوان کرد: حدود ۶۰ محیط بان در استان بوشهر فعالیت دارند و برنامه تقویت این نیروها در دستور کار قرار گرفته است.

وی درخصوص سایت پسماند شهرداری برازجان بیان داشت: این سایت در محدوده شهر برازجان قرار گرفته و از جهت باعث نگرانی و دغدغه مردم شده است.

مرادزاده خاطرنشان کرد: موضوع سایت پسماند شهرداری برازجان چندین بار در کارگروه استان مطرح شده و در حال پیگیری برای جابه جایی آن هستیم.

وی بابیان اینکه مجموعه نفت نرگسی در تمام فصول سال در لیست آلایندگی قرار دارد، افزود: اخیرا از سیمان دشتستان نیز گزارشاتی ارسال و اخطاریه هایی صادر شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر یاد آور شد: صنایع پایین دست اگر در نقاط دور از زندگی مردم احداث شوند از لحاظ محیط زیستی مشکلی ندارند.

وی با اشاره به شکارهای غیرمجاز در استان بوشهر بیان کرد: در طی یکسال گذشته ۱۳۰ نفر شکارچی غیرمجاز در این استان دستگیر شدند.

مرادزاده با اشاره به تالاب های آب شیرین در استان گفت: حله و نایبند از جمله تالاب‌هایی هستند که لایروبی آنها انجام شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر به مشکل زیستگاه ۱۲۰۰ راس آهو در جزیره خارگ اشاره کرد و گفت: درحال پیگیری برای انتقال جمعی از آنها به زیستگاه های استان بوشهر و دیگر استان ها هستیم.

لینک کوتاه : https://deyarejonoub.ir/?p=25165
  • نویسنده : ایمان خوشقدم

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.