به گزارش دیارجنوب، علیرضا باستین روز دوشنبه اظهار کرد: داشتن ذهنیت منفی نسبت به اهدای خون در زنان و ترس از کم خونی از جمله عوامل پایین بودن اهدای خون بانوان است این درحالی است که زنان به دلیل خود مراقبتی بیشتر و صداقت در پاسخگویی به سوالات بدو اهدا، خون سالم تری دارند .
وی افزود: در ایران آقایان چهار مرتبه و خانم ها به خاطر مسائل فیزیولوژیک سه بار در سال میتوانند اهدای خون داشته باشند.
باستین یادآور شد: هر واحد خون اهدایی حدود ۴۵۰ میلی لیتر و معادل فقط ۱۰ درصد حجم کل خون بدن است و پلاسما و گلبولهای سفید و پلاکتها، ظرف مدت چند روز به طور طبیعی توسط سیستم خونساز بدن جایگزین میشوند و بدن با افزایش جذب آهن از دستگاه گوارش، آهن از دست رفته را به مرور و در حدود یک ماه جایگزین خواهد کرد؛ بنابراین گلبولهای قرمز خون حداکثر در سه تا چهار هفته در بدن بازسازی میشود.
وی با اشاره به افزایش هفت درصدی اهدا کنندگان خون مستمر در استان بوشهر افزود: در ۶ ماه نخست امسال ۲۲ هزار نفر برای اهدای خون به پایگاه های انتقال خون این استان مراجعه کردند که از این شمار ۱۷ هزار نفر خونگیری انجام شد.
باستین اضافه کرد: نیاز به خون همیشگی است و هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد و بسیاری از بیماران تالاسمی، دیالیزی و در بسیاری ازجراحیهای قلبی به خون نیاز دارند.
مدیرکل انتقال خون استان بوشهر یادآور شد: تاکنون ۱۰۰ درصد نیاز بیمارستانهای این استان از طریق خون اهدایی تامین شده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که نیاز به گروههای خونی منفی در استان بوشهر همیشگی است.
باستین گفت: هم اینک چهار پایگاه انتقال خون در شهرهای بوشهر، برازجان ، کنگان و گناوه وجود دارد.
مدیرکل انتقال خون استان بوشهر با اشاره به ایفای نقش این استان در تامین نیاز شبکه ملی خونرسان گفت: با توجه به اینکه بوشهر عضو ثابت شبکه ملی خونرسان است به استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان و هرمزگان و فارس در صورت اعلام نیاز ارسال می شود.
به گفته باستین هرچند در زمان حاضر وضعیت ذخایر خونی استان بوشهر رضایت بخش است اما با توجه به تاریخ مصرف خون و وجود شمار بالای بیماران تالاسمی، هموفیلی، سرطانی و جراحیهای گوناگون از جمله قلبی و زنان و زایمان در استان نیاز به این ماده حیاتی همیشگی است.