مهار بیش از 36 میلیون مترمکعب رواناب در بوشهر با سازه‌های آبخیزداری

  • کد خبر : 44987
  • 08 فروردین 1405 - 10:35
مهار بیش از 36 میلیون مترمکعب رواناب در بوشهر با سازه‌های آبخیزداری
سازه‌های آبخیزداری در مجموع بیش از 36 مترمکعب رواناب استان بوشهر مهار و استحصال کرد.

به گزارش دیارجنوب ، عبدالحسین گرشاسبی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره عملکرد سازه‌های آبخیزداری در پی بارش‌های فروردین‌ماه گفت: با وجود شدت بارندگی، خوشبختانه سازه‌های آبخیزداری استان کارنامه‌ای موفق از خود بر جای گذاشتند و در 9 شهرستان استان تقریباً تمامی سازه‌ها به‌طور کامل آبگیری شدند.

وی افزود: در مجموع، سامانه‌های احداث شده توانسته‌اند بیش از 36 میلیون مترمکعب رواناب را در سطح استان مهار و استحصال کنند. این میزان در شهرستان‌های مختلف بر اساس مقدار بارش و وسعت حوزه آبخیز متفاوت بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر در تشریح جزئیات این عملکرد گفت: در شهرستان دشتستان با میانگین بارندگی 77 میلیمتر، حجم آبگیری سازه‌ها به 15 میلیون و 36 هزار مترمکعب رسیده است. همچنین در شهرستان دشتی با بارندگی 95 میلیمتری بیش از 5.5 میلیون مترمکعب رواناب کنترل و ذخیره شده است.

گرشاسبی ادامه داد: در شهرستان‌های تنگستان، گناوه و بوشهر نیز شاهد عملکرد 100 درصدی سازه‌ها بودیم به‌گونه‌ای که در تنگستان حجم آبگیری 1.9 میلیون مترمکعب، در گناوه 1.4 میلیون مترمکعب و در بوشهر 195 هزار مترمکعب ثبت شده است.

به گفته وی، در شهرستان جم میزان آبگیری به 4.3 میلیون مترمکعب و در دیر بیش از 3.7 میلیون مترمکعب رسیده است، درحالی که در کنگان و عسلویه نیز سازه‌ها با توان کامل فعال بوده‌اند و به‌ترتیب 2 میلیون و 516 هزار مترمکعب آب در مخازن ثبت شده است.

گرشاسبی افزود: در شهرستان دیلم نیز با میانگین بارندگی 42 میلیمتر، حدود 1.5 میلیون مترمکعب رواناب مهار و ذخیره شده است.

وی با اشاره به نقش سازه‌های آبخیزداری در کنترل خسارت‌های ناشی از سیلاب و ارتقای سفره‌های زیرزمینی تأکید کرد: عملکرد صددرصد سازه‌ها در بارندگی اخیر نشان می‌دهد اجرای طرح‌های آبخیزداری در استان بوشهر علاوه بر کنترل رواناب، موجب تغذیه منابع آب و پیشگیری از تخریب اراضی پایین‌دست شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر در پایان گفت: گزارش اثربخشی پروژه‌های آبخیزداری نشان‌دهنده نتیجه برنامه‌ریزی دقیق و بهره‌گیری از دانش فنی مناسب در اجرای این سازه‌هاست و ان‌شاءالله این مسیر توسعه پایدار منابع طبیعی در استان تداوم خواهد یافت.

لینک کوتاه : https://deyarejonoub.ir/?p=44987

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.